НОВИНИ

Кризисен психолог: След критично събитие проблемите са свързани с последиците, които то оказва върху всички сфери на живота

Разговор специално за Радио Китай с известния български кризисен психолог Десислава Георгиева за влиянието и последствията върху човешката психика на пандемията COVID-19, за начините за изграждане на системи за психо-социална подкрепа след критични събития, както и за създадената от нея програма „Полет над страха”, предназначена за хора, които изпитват страх от летене със самолет. Програмата може да се разработва съвместно с български и китайски туроператорски компании.

Десислава Георгиева е кризисен психолог, квалифициран за оказване на психо- социална подкрепа след критични събития на засегнати и техните близки. Създател на програмата „Полет над страха“ за справяне със страх от летене. От 2008 до момента e основател и координатор на Секция по кризисна интервенция към Дружеството на психолозите в България.

Въпрос: Г-жо Георгиева, според Вас как се отразяват последиците от коронавирусната криза върху психиката на хората – в краткосрочен и дълготраен аспект?
http://bulgarian.cri.cn/news/world/3718/20210422/653153.html

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn